Menestyneiden yrittäjien keskeiset ominaisuudet

Mitkä ovat menestyvän yrittäjän ominaisuuksia?

Uuden yrityksen perustamiseen liittyy luonnostaan paljon riskejä. Voit tehdä kaiken oikein, mutta ulkoiset tapahtumat voivat johtaa kielteiseen lopputulokseen. Vaikka yrittäjyyteen ei ole olemassa kaavaa, on olemassa hyviä tai huonoja yrittäjän ominaisuuksia.

Seuraavassa on joitakin taitoja, joita tarvitset tullaksesi menestyväksi yrittäjäksi:

 1. Kurinalaisuus
  Yrittäjän ominaisuus numero yksi on itsekuri. Sinun on tehtävä työtä – silloinkin, kun ei huvita.

Jos sinulla on päivätyö, tämä voi tarkoittaa pitkiä työpäiviä. Tarvitset itsemotivaatiota herätä aikaisin tai valvoa myöhään, kun aloitat uuden yrityksesi.

 1. Uteliaisuus
  Parhaat yrittäjät haluavat aina oppia lisää. He kyselevät hyviä kysymyksiä ja etsivät mahdollisuuksia kasvattaa itseään ja yritystään. Nämä ihmiset eivät pysyttele siinä, mitä luulevat tietävänsä, vaan muuttavat mielipiteitään, kun heille esitetään uutta tietoa.

Uteliaisuus oppia on vain osa heidän tapaansa lähestyä maailmaa.

 1. Luovuus
  Tämä on kipinä, joka ajaa monia menestyviä startup-yrityksiä. Luovuus ei ole vain luovan työn tekijöille, vaan se on taito, jota jokainen voi viljellä. Yrittäjät etsivät aina luovia tapoja ratkaista ongelmia tai tarjota palvelua, usein rajallisin resurssein.

He etsivät inspiraatiota monista eri paikoista, ja heidän luovuutensa auttaa ruokkimaan heidän rakkauttaan toimintaansa kohtaan. Etsi se, mikä antaa sinulle ideoita, ja käytä sitä polttoaineena. Jos haluat viljellä tätä taitoa, nojaudu tapoihin, jotka tukevat luovuutta. Se voi olla musiikkia, meditaatiota tai uusien ihmisten tapaamista.

 1. Halukkuus kokeilla asioita
  Yrittäjänä sinulle esitetään jatkuvasti uusia tehtäviä, jotka haastavat taitojasi. Kekseliäisyys kulkee käsi kädessä kokeilun ja ongelmanratkaisun kanssa. Ole valmis olemaan luova, ajattelemaan laatikon ulkopuolella ja hyödyntämään laajaa verkostoasi, kokemuksiasi ja taitojasi haasteeseen tarttumiseksi.

Valmistaudu myös siihen, että ratkaisusi epäonnistuu. Se on väistämätöntä, ja jokainen epäonnistuminen on tilaisuus oppia ja parantaa ideoitasi.

Jos suunnittelet strategian hyvin ja määrittelet mittarit onnistumisen seuraamiseksi, voit nopeasti tehdä muutoksia ja löytää sopivia ratkaisuja. Esittele tuotteesi luotettavalle ystäväpiirille, lue markkinatutkimuksia, jotta näet, onko kysyntää riittävästi, ja pysy ajan tasalla alan uusimmista uutisista.

Nämä strategiat auttavat sinua ottamaan laskelmoituja riskejä kokeillessasi uusia asioita.

 1. Rehellisyys
  Liikemaailmassa olet vain niin hyvä kuin sanasi. Rehellisyys ja lahjomattomuus ovat yrittäjän tärkeitä ominaisuuksia. Näistä luonteenpiirteistä saat useita hyötyjä:
 • Sinulle kehittyy maine vahvana ja rehellisenä viestijänä.
 • Työntekijäsi arvostavat johtajuuttasi
 • Asiakkaat tietävät, että pystyt pitämään lupauksesi.
 • Ihmiset ovat halukkaampia lainaamaan sinulle rahaa seuraavaa ideaa varten.
 • Yhteisösi tukee sinua vaikeina aikoina
 1. Varasuunnitelmat
  Menestyvät yritykset eivät jätä juuri mitään sattuman varaan. Ne katsovat pitkälle tulevaisuuteen ja laativat varasuunnitelmia, joilla sopeudutaan odottamattomiin tapahtumiin.

Sinulla pitäisi olla visio yrityksestäsi 5-10 vuoden päähän. Voit toteuttaa tämän vision käyttämällä SMART-tavoitteiden asettamismenetelmää lyhyen ja pitkän aikavälin yritystavoitteiden asettamiseen.

Nämä ovat tavoitteita, jotka ovat:

 • Konkreettisia: Mikä on tarkka tulos, jota toivot?
 • Mitattavissa: Mistä tiedät, että olet saavuttanut tämän tuloksen?
 • Saavutettavissa: Onko sinun kohtuullista odottaa saavuttavasi tämän tavoitteen?
 • Realistinen: Pystytkö saavuttamaan tavoitteesi nykyisillä resursseillasi?
 • Aikaan sidottu: Onko sinulla selkeä määräaika tavoitteellesi?

Jokaisen tavoitteen pitäisi rakentua edellisen päälle, jotta pääset lähemmäs visiota ja todellisuutta. Muista myös, että vuosien varrella voi muuttua paljon. Voit tarvittaessa muuttaa suunnitelmaasi.

 1. Itsestä huolehtimisen arvon ymmärtäminen
  Suuret johtajat ymmärtävät, että uupumus ja ylityö ovat resepti katastrofiin. Heillä voi olla kaikki maailman taidot, mutta ilman asianmukaista hyvinvointia he eivät pysty toteuttamaan. Jos panostat aikaa itsehoitoon, se maksaa itsensä takaisin kymmenkertaisesti.

Sama filosofia pätee työntekijöihisi. Varmista, että he ymmärtävät työnsä arvon, ja rohkaise heitä lepäämään, kun he sitä tarvitsevat. He maksavat sen takaisin positiivisella asenteella ja vahvemmalla työmoraalilla.

 1. Riskien ottaminen
  Riskinottajat pärjäävät usein hyvin yritysjohtajina. Sinun on kuitenkin oltava selvillä lähestymistavastasi, ja sinulla on oltava varasuunnitelma valmiina, jos asiat menevät pieleen.

Tämä on hyvän yrittäjän ominaisuus, koska yritysten omistajien on usein poikettava totutusta polusta. Tämä voi olla pelottavaa, mutta yrittäjien on jätettävä pelkonsa syrjään ja otettava hyppy, jota tarvitaan, jotta heidän visionsa toteutuu.

 1. Sopeutumiskyky
  Maailma muuttuu jatkuvasti – ja niin muuttuu myös se, miten me teemme liiketoimintaa. Yrittäjillä ei ole pulaa odottamattomista haasteista ja yllättävistä mahdollisuuksista, joten heidän on toimittava nopeasti ja tehokkaasti.

Tämä sopeutumiskyky on se, mikä tekee menestyvästä yrityksestä menestyvän, ja se pätee erityisesti yrittäjiin, joilla on vuosituhannen vaihteen työntekijöitä. Sen sijaan, että yrittäjät yrittävät pakottaa aiemmin toimineita malleja, heidän on oltava joustavia muuttuviin normeihin, kuten hybridityömalleihin ja työntekijöiden työ- ja yksityiselämän paremman tasapainon tarjoamiseen.

 1. Sinnikkyys epäonnistumisen jälkeen
  Menestyvät yrittäjät ymmärtävät, että epäonnistuminen ei ole maailmanloppu. Sen sijaan epäonnistuminen on harjoitus menestystä varten. Jatkaminen kaikista tiellä olevista esteistä huolimatta lisää itseluottamusta, vakaumusta, luovuutta ja innovatiivisuutta.

Jos epäonnistut, opit läksyjä, joita voit soveltaa seuraavaan haasteeseen, ja opit itsellesi, että olet sisukkaampi kuin luulitkaan. Kaikki tämä radikaali ajattelu voi johtaa radikaaleihin tuloksiin.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?