10 tapaa tienata kotoa käsin – hanki lisätuloja

Haluaisitko tehdä työtä kotona etäyhteyksien kautta? Tai oletko kiinnostunut keinoista ansaita lisää rahaa kotoa käsin? Tässä on 10 erilaista mahdollisuutta, joita voit harkita joko kokopäiväiseen työhön tai lisätulojen saamiseen.

 1. Pohdi puhelinmyyntiä ja asiakastukea

  Monet tehtävät, kuten puhelinmyynti ja asiakastuki, ovat sellaisia, joita voi hoitaa kotoa käsin. Monesti tällaisiin rooleihin ei vaadita aiempaa taustaa tai erityistä koulutusta, joten ne ovat avoimia useimmille ihmisille.

Voit suorittaa näitä töitä joko kokopäiväisesti tai sivutoimisesti riippuen omista tarpeistasi ja toiveistasi.

 1. Aloita freelancer-ura

  Onko sinulla tiettyjä taitoja, joita muut saattaisivat tarvita? Monet, kuten sisällöntuotanto, valokuvaus, verkkosivujen luominen tai graafinen suunnittelu, ovat palveluita, joille on kysyntää. Laskuttaessasi palveluistasi voit työskennellä kotoa.

Kun otat aktiivisesti yhteyttä mahdollisiin asiakkaisiin ja tarjoat palveluitasi, voit rakentaa itsellesi työtilaisuuksia. LinkedIn on esimerkiksi mainio väline oman osaamisen esittelemiseen ja verkostojen luomiseen.

 1. Luo oma blogi tai sosiaalisen median tili

  Voit helposti perustaa blogin, vaikkapa WordPressin kautta. Menestyäksesi bloggaajana tarvitset kuitenkin suunnittelukykyä, johdonmukaisuutta sekä visuaalista silmää ja kirjoitustaitoja.

Vaikka blogin muuttaminen rahaa tuovaksi voi olla haasteellista, aloittelijakin voi saada pieniä tuloja mainoksista ja kun seuraajamäärä kasvaa, myös yhteistyötarjouksia saattaa alkaa tipahdella.

Mieti, mistä haluaisit kirjoittaa? Ehkä sinua kiinnostaa lifestyle, käsityöt, ruoanlaitto tai muoti? Mieti myös, ketkä tahot saattaisivat olla kiinnostuneita mainostamaan kanavallasi.

Mikäli blogin pitäminen ei ole sinun juttusi, mutta haluat silti jakaa elämääsi tai harrastustasi, harkitse Instagramin, TikTokin tai YouTuben kaltaisia alustoja. Säännöllisellä ja laadukkaalla sisällöllä voit ajan kanssa saavuttaa myös taloudellista hyötyä.

 1. Aloita oma liiketoiminta tai harkitse kevytyrittäjyyttä

  Paras tapa hallita omaa työskentelytapaa on perustaa oma yritys. Mieti, voisitko toteuttaa nykyisiä työtehtäviäsi yrittäjänä tai ehkä muuttaa intohimoharrastuksesi tulonlähteeksi.

Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä ensimmäistä kertaa. Tällöin voit aloittaa yritystoiminnan rinnakkaisena päätyösi kanssa.

Käyttämällä laskutuspalveluita voit keskittyä olennaiseen ja jättää hallinnolliset tehtävät muille.

Lisäinfo: Mietityttääkö päivätyöstä luopuminen? Lue Jannikan kokemuksista – palkka muuttui, mutta myös suhtautuminen työhön.

 1. Tarjoa leipomiasi herkkuja

  Oletko mestari leipomisessa? Monet haluavat ostaa persoonallisia ja herkullisia leivonnaisia erilaisiin juhliin. Aloita myymällä leivonnaisiasi lähipiirillesi ja jos tuotteet menestyvät, voit siirtyä laajentamaan myyntiä vaikkapa Facebookissa.
 1. Tarjoa käsintehtyjä tuotteita

  Paitsi leivonnaisia, monet ihmiset arvostavat käsityönä valmistettuja vaatteita ja asusteita. Koska kaikilla ei ole taitoa tai halua ryhtyä itse tuotantoon, monet ovat valmiita ostamaan käsityönä valmistetut tuotteet.

Kartoita markkinoiden tarpeet ja tartu toimeen! Esimerkiksi villasukat ovat aina suosittuja, kun taas erilaiset hiustuotteet ovat nykyajan trendikkäitä. Voit myydä tuotteitasi Facebookissa, Etsyssä tai muissa verkkokaupoissa.

Harkitse myös, voisitko tarjota erilaisia pieniä palveluita kotitöissä, kuten valaisimien asennusta tai maalausta. Onko naapurustossasi kysyntää tällaisille palveluille?

 1. Myy asiantuntemustasi

  Verkkokoulutukset ovat nousseet suureen suosioon, ja niitä voi toteuttaa ilman suuria alkusijoituksia. Tällaisessa muodossa voit välittää erikoisosaamistasi monilta eri aloilta.

Ehkä sinulla on tietoa tai taitoja, joiden pohjalta voisit luoda verkkokurssin? Kenties osaat opettaa kirjoitustekniikoita, esiintymistaitoja tai myyntistrategioita?

Mieti, minkä taitojesi perusteella muut olisivat kiinnostuneita maksamaan ja luo niiden pohjalta mielenkiintoinen koulutusohjelma.

 1. Hanki lisäansioita osallistumalla kyselyihin tai keräämällä pulloja

  Monet tutkimusyhtiöt ja verkkokyselypalvelut etsivät vastaajia erilaisiin kyselyihin. Tällaisista vastauksista saatetaan maksaa pieni palkkio rahassa tai lahjakorttien muodossa.

Vaikka kyselyihin vastaaminen ei tee sinusta rikasta, voit saada mukavaa lisätuloa, jos nautit kyselyihin osallistumisesta.

Pullonkerääminen ei ainoastaan ole ympäristöystävällistä, vaan voit myös tienata pieniä summia. Voit myös käyttää erilaisia sovelluksia, jotka mahdollistavat pullojen keräämisen ja palauttamisen muiden puolesta ja ansaita näin hieman lisää.

 1. Vuokraa omaisuuttasi

  Oletko ajatellut vuokrata esimerkiksi asuntoasi, kesämökkiäsi tai jopa työkalujasi? Esimerkiksi Airbnb:n kautta voit saada mukavan tuoton vuokraamalla asuntoasi, varsinkin jos se sijaitsee suositulla alueella.

Voit myös vuokrata muita tavaroitasi erilaisissa nettipalveluissa.

 1. Suosi etätyötä palkkatyönä

  Useat ammatit antavat mahdollisuuden tehdä työtä etänä, ja etätyön mahdollisuus on yhä useammalla työpaikalla normi, erityisesti koronapandemian jälkimainingeissa.

Jos nykyinen työpaikkasi ei tarjoa etätyömahdollisuutta, vaikka työtehtäväsi sen mahdollistaisivat, voi olla aika harkita uusia työpaikkavaihtoehtoja.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?