6 kummallista tapaa joilla on tultu rikkaiksi

Perinteinen viisaus kehottaa tekemään kovasti töitä, säästämään pennosia, sijoittamaan pitkällä tähtäimellä ja hillitsemään menojaan – ja se on viisas neuvo useimmissa tapauksissa. Mutta kaikkein mielikuvituksellisimmille ja epäsovinnaisimmille yrittäjille mikään ei ole kiellettyä, kun rahaa on pöydällä, ja on olemassa paljon outoja tapoja rikastua.

Seuraavassa tarkastellaan historian kekseliäimpiä menestystarinoita, ja jokainen niistä todistaa, että missä tahansa kysyntää onkaan, visionääriset, luovia ja rohkeita yrittäjiä omaavat voivat rikastua menemällä vararikkoon.

Vuokravuohet

Vuohet ovat pahamaineisia ahmijoita, ja kaikki omakotiyhdistyksistä kuntiin ovat huomanneet, että kyltymättömät tuotantoeläimet voivat tarjota taloudellisesti ja ympäristöystävällisen ratkaisun laajojen alueiden puhdistamiseen ei-toivotusta kasvillisuudesta.

HireGoats.com-sivuston mukaan kymmenet yritykset vuokraavat vuohia valtakunnallisesti kaikkeen vieraskasvien hävittämisestä palokatkojen luomiseen. Angin mukaan vuohen vuokraaminen maksaa 400-800 dollaria hehtaarilta. Vuonna 2013 SharkTankBlog kertoi, että menestyvät vuohiyrittäjät voivat ansaita 600 000 dollaria vuodessa.

Elektroniikkajätteen etsiminen ja myyminen

Maailman talousfoorumin mukaan ihmiskunta tuottaa vuosittain kymmeniä miljoonia tonneja e-jätettä. Kaikkien näiden käytöstä poistettujen puhelinten, kannettavien tietokoneiden ja muun elektroniikan sisältämän kullan, kuparin, raudan ja muiden raaka-aineiden ansiosta niiden arvo on lähes 1 000 dollaria tonnilta.

Startup-yritykset ovat tehneet suuria yrityksiä keräämällä miljardien dollarien arvometallien arvosta, joka kätkeytyy maailman ympäristölle tuhoisan e-jätteen joukkoon.

Saksalaisen Aurubis AG:n, joka on yksi maailman suurimmista e-jätteen kierrätysyrityksistä, markkina-arvo on 3,46 miljardia dollaria.

Kivien myynti lemmikkeinä

Kenties kaikkien aikojen tunnetuin rikastumisjuoni tuli mainosjohtaja Gary Dahlilta, joka esitteli lemmikkikiven vuonna 1975 juuri sopivasti jouluksi. Dahlin, joka on itsetehty miljonääri, katsotaan keksineen yhden historian menestyneimmistä ja mullistavimmista villityksistä.

New York Timesin mukaan Dahl markkinoi nerokkaasti munanmuotoisia kiviä lemmikkieläiminä, jotka eivät tarvitse ruokaa tai vettä, ja toimitti ne nokkelasti suunnitelluissa kuljetuslaitteissa, joissa oli ilmareiät, sekä hoito-ohjeet.

Hän myi niitä 1,5 miljoonaa kappaletta kuudessa kuukaudessa, ennen kuin villitys hiipui nostalgiseksi.

Rikospaikkojen siivoaminen

Kansasin poliisi Laura Spaulding perusti 2000-luvun alussa Spaulding Deconin, Tampa Bayssä toimivan erikoispalvelun, joka hoitaa murhien, amfetamiinilaboratorioiden ja muiden rikospaikkojen jäänteiden siivoamisen karmeaa työtä.

Rikosten siivoaminen on karmeaa päivätyötä, mutta Spaulding ratsasti omalla markkinarakollaan rikkauksiin. Vuonna 2015 hänen yrityksestään tuli ensimmäinen kansallinen franchising-yritys, ja vuonna 2022 se pääsi Entrepreneurin Franchise 500 -listalle.

Nyt sillä on yli 25 franchising-yritystä, ja Spaulding Deconin liikevaihto on ZoomInfon mukaan 6 miljoonaa dollaria.

Lapsille palautuskirjeitä joulupukilta

Byron Reese on yrittäjä ja teknologi, joka on vienyt kaksi yritystä pörssiin, myynyt kolme muuta ja saanut neljä patenttia ja kolme patenttia vireillä. Vuonna 2001 hän hankki osoitteen Pohjoisnavalta, Alaskasta, ja perusti SantaMail.org-sivuston. Kun lapset lähettivät Joulupukille kirjeitä hänen osoitteeseensa, Joulupukki vastasi henkilökohtaisilla paluukirjeillä itse Pyhältä Nikolaukselta – vanhempien maksua vastaan, tietenkin.

AllBusinessin mukaan hän myi ensimmäisenä vuonna 10 000 kirjettä ja kasvatti SantaMail.orgin muutamassa vuodessa miljoonan dollarin liiketoiminnaksi.

Verkkotunnuksen valtaaminen

Internetin alkuaikojen villin lännen aikana vuonna 1994 Marylandissa asuva Chris Clark osti verkkotunnuksen pizza.com 20 dollarilla ja maksoi vaatimattomat vuotuiset uusimismaksut säilyttääkseen omistusoikeuden. Hän käytti verkkotunnusta 14 vuoden ajan ilman, että hän kehitti siitä varsinaista verkkosivustoa – URL-osoite itsessään teki siitä arvokkaan.

Wiredin mukaan hänen strategiansa kannatti. Vuonna 2008 Clark laittoi pizza.comin huutokaupattavaksi, ja kiihkeän ja kiihkeän kilpailun jälkeen voittotarjous oli 2,6 miljoonaa dollaria. Se oli osa taantuman puolivälin domain-kaupankäynnin kultakuumetta. Vähän aiemmin vodka.com oli myyty 3 miljoonalla dollarilla. Vuotta aiemmin business.com oli saanut 350 miljoonan dollarin myyntihinnan 7,5 miljoonan dollarin alkuperäisen ostohinnan jälkeen.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?