Kuinka sijoittaa fiksusti osakkeisiin?

Fiksu sijoittaminen on jatkoa sijoittamisen perusperiaatteille, ja siihen kuuluu oikeiden sijoitusvalintojen tekeminen, jotka vastaavat erityistarpeitasi ja auttavat sinua saavuttamaan tulevat taloudelliset tavoitteesi. Koska nykyään on tarjolla lukuisia sijoitusmahdollisuuksia, on helppo valita rahoitustuote, joka ei välttämättä ole sinulle sopivin. Siksi on tärkeää olla fiksu sijoittaja ja suunnitella aikaa ja rahaa hyvin.

Fiksu sijoittaminen auttaa sinua tekemään kolme tärkeää asiaa:

 • voit luoda lisätulonlähteen.
 • tarjoaa pitkän aikavälin taloudellista turvaa
  auttaa luomaan riittävästi varallisuutta eläkkeelle jäämisen jälkeen
  Tässä on 10 tärkeintä tapaa, joilla sinusta voi tulla fiksu sijoittaja.
 1. Aloita sijoittaminen varhain

Sijoittaminen heti, kun alat ansaita, voi antaa sinulle etulyöntiaseman. Ja vaikka olisit jo ylittänyt tuon pisteen elämässäsi, on parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Varhainen sijoittaminen voi varmistaa, että rahoillasi on riittävästi aikaa kasvaa huomattavaksi korporaatiorahastoksi, joka palvelee sinua hyvin hädän hetkellä tai kun päätät jäädä eläkkeelle.

 1. Johdonmukaiset sijoitukset

Sijoittaminen vain kerran vuodessa tai satunnaisesti ei riitä. Jotta rahasi kasvaisivat hyvin, sinun on sijoitettava määrätty määrä joka kuukausi tai neljännesvuosi. Tämän rahoituskurin ylläpitäminen on ensiarvoisen tärkeää, jos haluat saavuttaa taloudelliset tavoitteesi. Järjestelmälliset sijoitussuunnitelmat (SIP) ja automaattiset maksuvaihtoehdot ovat parhaita vaihtoehtoja tämän käytännön noudattamiseen ja sen varmistamiseen, että kiinteä rahasumma vähennetään joka kuukausi ilman epäonnistumisia.

 1. Rakenna monipuolinen salkku

Ikivanha sanonta ”älä koskaan laita kaikkia munia yhteen koriin” pitää edelleen paikkansa. Sijoitusten hajauttaminen voi auttaa riskienhallinnassa ja estää taloudelliset tappiot, jos markkinat ovat epävakaat. Covid-19-pandemian aiheuttama taloudellinen epävakaus toimii tässä yhtenä parhaista esimerkeistä. Sijoittajat, jotka olivat keskittäneet rahansa yhteen osakelajiin, joutuivat kärsimään raskaita tappioita verrattuna niihin, jotka pikemminkin hajauttivat salkkunsa. Näin ollen on aina suositeltavaa hajauttaa sijoitukset eri omaisuusluokkiin.

 1. Älä aliarvioi yhdistetyn koron voimaa

Aika on yksi suurimmista varoista, joita sijoittajalla on, ja sitä on viisasta käyttää taloudelliseen hyötyyn. Kun yrität kartuttaa varallisuutta, ei riitä, että vain sijoitat ja ansaitset tuottoa ja kulutat nämä rahat. Tuotetun koron uudelleensijoittaminen voi tuottaa suurempia rahasummia, jolloin voit rakentaa ajan mittaan vankan rahoitussalkun.

 1. Älä jahtaa korkeinta tuottoa

Onnistunut sijoittaminen ei aina tarkoita mahdollisimman suuren tuoton tavoittelua mahdollisimman lyhyessä ajassa. Fiksu sijoittaminen kertoo, että parhaiten kasvavat matalan riskin ja tasaiset sijoitukset, joita tehdään pitkän ajan kuluessa.

 1. Rakenna riskinottohalu

Vaikka tämä saattaa tuntua suurten yritysten askeleelta, se on tärkeä askel kaikille finanssisijoittajille. Riski on väistämätön osa sijoittamista, mutta sitä, kuinka paljon riskiä on valmis ottamaan, voi kuitenkin mitata. Pidä riskinsietokyky mielessä, kun asetat taloudellisia tavoitteitasi. On tärkeää tietää, kuinka paljon taloudellisia tappioita voi kärsiä ja kuinka hyvin sietää epävakaita markkinoita, ja se auttaa turvaamaan taloudellisen tulevaisuutesi.

 1. Seuraa sijoituksia säännöllisesti

Sijoituksiin liittyy paljon hoitoa, minkä vuoksi on tärkeää seurata rahojasi. Luo laskentataulukoita, joihin on listattu kaikki sijoituksesi, jotta voit seurata ja analysoida niiden kehitystä. Myös kuukausittaisten menoraporttien tekeminen voi auttaa parantamaan säästöstrategioita ja ymmärtämään, kuinka paljon likviditeettiä tarvitaan. Kaikki nämä pienet kurinalaisuudet yhdessä voivat muodostaa vankan taloushallintojärjestelmän, joka pitää sinut hyvässä kunnossa tulevaisuudessa.

 1. Vältä laumamentaliteettia

”Jopa fiksu sijoittaja tarvitsee todennäköisesti huomattavaa tahdonvoimaa estääkseen joukon seuraamisen”, sanoo Benjamin Grahamin uraauurtavassa kirjassaan ”The Intelligent Investor”. Rahoitussijoituksia tehdessä on helppo seurata, mitä muut tekevät, mutta se ei välttämättä ole aina oikea tie sinulle. Taloudelliset tavoitteet ovat äärimmäisen subjektiivisia, ja ne riippuvat riskinsietokyvystäsi, varallisuuden visiostasi ja perheesi tarpeista. Jokainen ihminen on erilainen, eikä yhtä kaikille sopivaa lähestymistapaa ole olemassa. Näin ollen sen kuuman vinkin seuraaminen, jonka takana kaikki muut kulkevat, ei välttämättä ole viisain valinta.

 1. Opiskele perusasiat

Ennen kuin teet ponnahduksen osakemarkkinoille, on tärkeää oppia perusasiat. Osakekaupan sisäisen toiminnan ymmärtäminen auttaa sinua tekemään parempia taloudellisia päätöksiä. Mitä tulee muihin sijoituksiin, pysy ajan tasalla uusista rahoitustuotteista ja lue alan asiantuntijoiden sijoituskirjoja. Jopa yleinen tietoisuus talousuutisista yhdistettynä kurinalaiseen tapaan oppia yksi uusi asia sijoittamisesta joka päivä kannattaa pitkällä aikavälillä.

 1. Kärsivällisyys on tie voittoihin

Jälleen kerran voimme lohduttautua jollakin sananlaskun mukaisella tiedolla: ”Hyvää tulee niille, jotka odottavat.” Tätä sananlaskua voidaan soveltaa myös rahoitusmaailmaan. Useimmat sijoittajat etsivät välittömiä voittoja. Tällainen kiire voi kuitenkin johtaa merkittäviin taloudellisiin tappioihin. Sen sijaan sijoittamisen tarkastelu pitkän aikavälin harjoituksena on paljon hyödyllisempää, koska terveiden voittojen muodostuminen vie aikaa.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?