20 ideaa tehdä rahaa kotoa käsin

Etsitpä sitten kokopäivätyötä tai keikkaa, jolla voit ansaita ylimääräistä rahaa sivutoimisesti, on olemassa monia tapoja ansaita rahaa työskennellessäsi kotoa käsin. Monien etujensa joukossa kotityö tarjoaa joustavuutta oman aikataulusi laatimiseen ja hyvän tasapainon työn ja yksityiselämän välillä. Kotona tienaamiseen liittyvien ideoiden tarkastelu voi auttaa sinua määrittämään, minkä harjoittaminen kiinnostaa sinua eniten.

Tässä artikkelissa käsittelemme 20 ideaa siitä, miten tienata rahaa kotoa käsin, ja tutkimme luetteloa 44 muusta tavasta hankkia tuloja kotipohjaisista tehtävistä.

 1. Ryhdy virtuaaliassistentiksi

Virtuaaliassistentti tarjoaa asiakkaille hallinnollisia palveluja etätyöpaikasta, kuten kotitoimistosta käsin. He hoitavat asiakkailleen erilaisia tehtäviä, kuten tekevät matkasuunnitelmia, tekevät verkkotutkimuksia ja tarkistavat sähköposteja. He voivat myös matkustaa asiakkaidensa mukana tai työskennellä heidän kanssaan heidän toimistoissaan ja suorittaa olennaisia tehtäviä.

 1. Lemmikkieläinten hoitaminen ja ulkoiluttaminen

Jos pidät eläimistä, voit harkita lemmikkieläinten vahtimista. Tämä on hyvä tapa ansaita rahaa suoraan kotoa käsin vahtimalla jonkun lemmikkejä kotonasi. Tosin useimmat sitterit hoitavat tehtävänsä lemmikin omistajan kotona.

Voit harkita markkinointiin ja vakuutukseen panostamista, jos toimit omasta kodistasi käsin. Lisäksi sinun kannattaa keskustella kirjanpitäjän ja/tai kirjanpitäjän sekä asianajajan kanssa vastuusta.

 1. Myy omaisuuttasi verkossa

Kartoita kotisi ja etsi esineitä, joita et enää käytä, kuten huonekaluja, vaatteita, kirjoja, elektroniikkaa ja leluja, joista lapsesi ovat kasvaneet ulos. Voit sitten listata nämä esineet eri verkkokauppasivustoilla löytääksesi kiinnostuneita ostajia. On tärkeää ottaa selkeät, korkearesoluutioiset valokuvat esineistäsi. Tee tutkimusta verkossa selvittääksesi, kuinka paljon samankaltaisia esineitä myydään, ja hinnoittele sitten omat esineesi kilpailukykyisesti.

 1. Ohjaa opiskelijoita verkossa

Hyödynnä kokemustasi tietyistä oppiaineista tai SAT/ACT-tietämystäsi tarjotaksesi verkkotutorointia lukiolaisille ja korkeakouluopiskelijoille. Mainosta palvelujasi alueen kouluissa ja etsi opiskelijoita, jotka tarvitsevat palvelujasi. Voit hakea töitä vain vakiintuneille verkkotutorointipalveluille.

 1. Aloita blogi

Jos on jokin aihe, josta olet erityisen kiinnostunut, voit aloittaa blogin ja mainostaa sitä sosiaalisessa mediassa houkutellaksesi yleisöä, joka haluaa oppia kyseisestä aiheesta. Jos saat blogillasi tarpeeksi suuren yleisön, voit ansaita rahaa mainostamalla. Voit esimerkiksi aloittaa blogin, jossa arvioit paikallisia ravintoloita tai vertailet erilaisia juomia.

 1. Myy palveluja verkossa

Verkossa on paljon sivustoja, joilla asiantuntijat tarjoavat palveluitaan sopimus- tai projektikohtaisesti. Erilaisia palveluja, joita voit tarjota, ovat esimerkiksi graafinen suunnittelu, verkkosivujen suunnittelu, linkkien rakentaminen, ohjelmointi, animaatio tai videon luominen. On monia sivustoja, jotka voivat auttaa sinua myymään asiantuntijapalveluja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille.

 1. Luo myyntitunneleita (sales funnels)

Monet yritykset käyttävät automatisoituja myyntitunneleita tuotteidensa ja palveluidensa edistämiseen ja myyntiin. Myyntisuppilot ovat potentiaalisten asiakkaiden ryhmiä, jotka ovat myyntiprosessin eri vaiheissa. Monet yritysten omistajat eivät tiedä, miten myyntisuppilot voisivat auttaa kasvattamaan yritystään. Harkitse oman yrityksen perustamista myyntisuppiloiden myyntiin. Niiden rakentamiseen on paljon työkaluja, joita voit käyttää edullisesti.

 1. Myy konsultointipalveluja

Toinen tapa ansaita rahaa verkossa työskennellessäsi kotoa käsin on konsultointi. Jos olet erityisen taitava jollakin tietyllä alalla, saatat löytää ihmisiä, jotka maksaisivat sinulle siitä, että tarjoat heille neuvoja heidän liiketoimintaansa tai henkilökohtaisia tavoitteitaan varten. Yksi tapa näyttää muille, kuinka paljon osaamista voit tarjota, on käynnistää ja mainostaa omaa blogia. Toinen tapa on luoda säännöllisesti sisältöä ammatillisiin verkostosivustoihin.

Voit esimerkiksi auttaa yritysten omistajia kehittämään sosiaalisen median läsnäoloaan digitaalisen markkinoinnin konsulttina. Voit käyttää sosiaalista mediaa asiantuntijasisältösi mainostamiseen edullisesti tai jopa ilmaiseksi. Kun olet saanut muutaman asiakkaan, voit ehkä kasvattaa liiketoimintaasi nopeasti suusanallisen markkinoinnin avulla. Voit tavata asiakkaita virtuaalisesti ja ajoittaa tapaamiset omien tarpeidesi mukaisiin aikoihin.

 1. Käynnistä verkkokauppa

Verkkokauppa on erittäin suosittua juuri nyt. Vaikka suurilla verkkokauppiailla on valtaosa markkinaosuudesta, kuluttajat etsivät hyviä tarjouksia myös verkosta. Harkitse myyntisuppilon käynnistämistä itsellesi, jotta voit ohjata liikennettä ja ostajia tuotteillesi ja palveluillesi. Voit esimerkiksi perustaa lemmikkitarvikkeiden verkkokaupan, josta hankit parhaat lemmikkituotteet ja kuratoit ne asiakkaille sivustollasi.

 1. Luo webinaareja

Webinaarit ovat loistava tapa myydä tuotteita tai antaa neuvoja, sillä ne noudattavat yleensä tiettyä muotoa ja mallia, joka on helppo ymmärtää. Niissä voidaan esimerkiksi näyttää visuaalisia esityksiä tietyistä vaiheista ja antaa selkeitä ohjeita aloittelijoille. Kun opit pitämään tehokkaita webinaareja, voit alkaa tienata rahaa kotoa käsin. Webinaarien avulla voit osoittaa suoraan yleisöllesi, kuinka paljon lisäarvoa he saavat, jos he ostavat tuotteesi tai palvelusi.

 1. Hallinnoi pienyritysten sosiaalisen median tilejä

Pienyritykset tarvitsevat usein apua sosiaalisen median tiliensä hallinnoinnissa, ja monet maksavat mieluummin jollekulle, joka auttaa vain muutaman tunnin viikossa, kuin että joku hallinnoisi sosiaalista mediaa kokopäiväisesti.

Tutustu eri sosiaalisen median sivustoihin ja valitse yksi tai kaksi, joihin haluat erikoistua. Määritä sitten tietty toimiala, jolla haluat työskennellä. Lopuksi ota yhteyttä alueesi eri yrityksiin, joita tunnistat voivasi parhaiten auttaa.

 1. Luo verkkokursseja

Jos sinulla on jokin markkinoitava taito, jonka hallitseminen kiinnostaa muita, harkitse oman verkkokurssin tekemistä. On monia sivustoja, joita voit käyttää kurssisi rakentamiseen. Kun se on luotu ja käynnistetty, verkkokurssit voivat olla loistava passiivisen tulon lähde.

 1. Myy affiliate-markkinointitarjouksia

Kumppanuusmarkkinointi on yksinkertainen ja vakiintunut tapa ansaita rahaa kotoa käsin myymällä muiden ihmisten luomia tuotteita ja palveluja, etenkin jos sinulla on verkkosivusto, jolla on jo paljon laadukasta liikennettä. Saatavilla on useita verkkosivustoja, jotka edistävät affiliate-tarjouksia. Ota aikaa ymmärtääksesi yleisösi ja sen, mistä he ovat eniten kiinnostuneita, ja etsi sitten oikea tarjous ja esitä se yleisöllesi.

 1. Käynnistä podcast

Podcast on toinen loistava tapa jakaa asiantuntemustasi virtuaaliyleisölle. Avain menestykseen podcastin kanssa on löytää tietty markkinarako ja tarjota sitten loistavaa sisältöä yleisösi kasvattamiseksi. Kun olet rakentanut suuren yleisön ja saat suuren määrän latauksia jaksoa kohden, voit sitten etsiä tapoja, joilla voit ansaita podcastisi rahallisesti, esimerkiksi myymällä mainoksia.

Vaikka voisitkin harkita jonkin verran tutkimustyötä oppiaksesi, miten podcastin luominen, editointi ja mainostaminen onnistuu, jos olet tietyn aiheen asiantuntija, se on harkitsemisen arvoinen ajatus.

 1. Hanki lastenvahtityö

Lastenvahtiminen on toinen vaihtoehto ansaita rahaa kotoa käsin. Suusta suuhun -lähetteet ovat loistava tapa aloittaa lapsenvahtityö, vaikka on myös olemassa useita verkkosivustoja, joilla voit mainostaa lapsenvahtimispalvelujasi ilmaiseksi.

Muista, että useimmat perheet haluavat, että heidän lapsistaan huolehditaan heidän kotonaan. Jotta voisit olla houkuttelevampi perheille, kannattaa harkita asiaankuuluvien todistusten, kuten elvytystodistuksen, hankkimista.

 1. Testaa verkkosivustoja

Toinen tapa ansaita rahaa kotoa käsin on käyttää sivustoja, jotka maksavat sinulle näkemyksestäsi siitä, miten hyvin tietty verkkosivusto toimii. Useimmissa tapauksissa läpäiset testin tullaksesi hyväksytyksi ja saat sitten maksun jokaisesta suorittamastasi testistä. Voit jopa saada lisäkorvausta osallistumalla videokeskusteluun asiakkaan kanssa testin suorittamisen jälkeen.

 1. Suorita tietojen syöttö

Jos sinulla on nopeat ja tarkat kirjoitustaidot, kannattaa harkita netissä tehtävää tietojen syöttötyötä ansaitaksesi rahaa kotoa käsin. Näitä tehtäviä voi yleensä suorittaa helposti verkossa ja ne voivat tarjota tasaisia tuloja. Tietojen syöttötöihin voi kuulua tekstinkäsittelyohjelman tai taulukkolaskentataulukoiden käyttäminen erilaisten sanojen ja numeroiden syöttämiseen tietyssä järjestyksessä ja muodossa.

 1. Työskentele freelance-kirjailijana

Suuret ja pienet yritykset pyrkivät usein laadukkaaseen sisältöön parantaakseen sijoitustaan hakukoneissa. Jos sinulla on vahvat kirjoitustaidot, tämä voi olla polku, jota haluat harkita. Jos sinulla ei vielä ole verkossa julkaistuja kirjoituksia sisältävää portfoliota, voit harkita tarjoutumista kirjoittamaan muutaman kappaleen ilmaiseksi portfolion rakentamiseksi.

 1. Tarjoa oikolukupalveluja

Jos pidät lukemisesta, voit harkita työskentelyä kotoa käsin freelance-korrektorina. Riippuen siitä, onko sinulla tällä hetkellä tutkinto, sinun kannattaa harkita investoimista oikolukukurssille, jotta voit hankkia lisää uskottavuutta mahdollisten asiakkaiden keskuudessa. Voit tarjota palveluitasi asiakkaille itsenäisesti tai etsiä yrityksiä, jotka palkkaavat kokopäiväisiä etätoimisia oikolukijoita.

 1. Vuokraa huone asunnostasi

Vapaa makuuhuoneen listaaminen lomavuokraussivustolle voi tarjota helppoja tuloja, joita voit tehdä kotona. Jos teet niin, on tärkeää käyttää aikaa kiinteistön ja kodin siisteyden ylläpitämiseen. Jos haluat varmistaa, että säilytät 100 prosentin käyttöasteen, harkitse kotisi vuokraamista useilla sivustoilla.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?