Nämä oudot liikeideat tekivät keksijänsä rikkaiksi

Menestyväksi yrittäjäksi ryhtyminen ei vaadi suurta mielikuvitusta – on niin monia hyväksi havaittuja malleja, jotka tuottavat kunnon toimeentulon.

On kuitenkin olemassa yritteliäitä ihmisiä, jotka ovat tienanneet miljoonia myymällä tuotteita, jotka ovat niin naurettavia ja täysin epätavallisia, että se on ihmetyttävää.

Tässä on viisi oudointa liikeideaa, jotka ovat osoittautuneet erittäin menestyksekkäiksi.

Lumen myynti kesällä

Vuonna 2015 Kyle Waring keksi nerokkaan idean perustaa bostonilaisen Ship Snow, Yo! -yrityksen, joka lähettää lunta minne tahansa Yhdysvalloissa – voit jopa ostaa valmiin lumiukon.

Startup-yritys oli välitön sensaatio, sillä se sai 135 tilausta ensimmäisten 48 tunnin aikana. Waringin mukaan yrityksen liikevaihto on nykyään viisinumeroinen.

”Viime jouluna toimitimme ’valkoisen joulun’ yli 80 kotiin Floridaan, Arizonaan, Teksasiin, Kaliforniaan ja jopa New Yorkiin”, Waring kertoo ja lisää, että hän on nyt käynnistänyt sisaryrityksensä ShipFoliage.comin, joka lähettää New Englandin lehtiä ympäri maailmaa.

Tyhjä kirja

Keksijä ja uutuuslahjayrittäjä Sheridan Simoven ”kirjoittamasta” kirjasta What Every Man Thinks About Apart From Sex (Mitä jokainen mies ajattelee seksin lisäksi) tuli Amazonin bestseller, kun se lanseerattiin vuonna 2011 – siitä huolimatta, että siinä on 200 sivua täysin tyhjää paperia.

Se on sittemmin ”käännetty” useille kielille, ja kirjan oikeuksia on myyty ympäri maailmaa. Siitä on jopa Kindle-painos. ”Olen myynyt tyhjää kirjaa yli 90 000 kappaletta”, Simove sanoo. ”Se on ’käännetty’ yli yhdeksälle alueelle, ja aivan hiljattain se julkaistiin myös slovenian kielellä.”

Purkitettu ilma

Kanadalainen Vitality Air -yritys myy Kalliovuorilta peräisin olevaa ilmaa tölkeissä ympäri maailmaa – ja asiakkaat maksavat 23 dollaria kolmesta litrasta. Kiina, jossa kaupunkien ilmansaasteet ovat valtava ongelma, muun muassa Pekingissä, on aineen tärkein maahantuoja.

Vitalityn perustaja Moses Lam väittää, että yritys aloitti toimintansa vitsinä, mutta se on ollut niin menestyksekäs, että se on rohkaissut useita jäljittelijöitä. Viimeisin, Aethaer, toimii Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Perunat postitse

Räätälöityjä perunoita postitse lähettävä amerikkalainen yritys tuottaa nyt 25 000 dollarin tulot joka kuukausi. Riad Bekhitin omistama Potato Parcel antaa asiakkaiden ostaa perunan, johon on kirjoitettu mikä tahansa viesti, ja se voidaan lähettää minne tahansa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa. Yritys sai jopa sijoituksia Shark Tank -ohjelmassa, joka on amerikkalainen versio Dragons’ Denistä.

Kimaltelevia viestejä

Ship Your Enemies Glitter -verkkosivustosta, jonka avulla asiakkaat voivat lähettää vihollisilleen nimettömästi kimaltelevalla pölyllä täytettyjä kirjekuoria, tuli valtava hitti, kun australialainen Mathew Carpenter käynnisti sen vuonna 2015. Yritys, joka kutsui glitteriä ”käsityöläismaailman herpekseksi”, tienasi 20 000 dollaria neljän ensimmäisen päivän aikana.

Carpenter kuitenkin myi sivuston kahden viikon kuluessa yrityksen perustamisesta – 85 000 dollarilla, mikä vastasi ilmiömäistä voittomarginaalia – väittäen, että tilausten valtava määrä sekä syyllisyyden taakka tuotteen keksimisestä olivat käyneet liian raskaiksi.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?