18 erikoista keksintöideaa jotka tuottivat miljoonia

Oletko koskaan toivonut tekeväsi keksinnön, joka voisi muuttaa maailmaa? Ehkä olet keksinyt ainutlaatuisen keksintöidean vain huomataksesi, että joku muu on jo tehnyt sen ja tienaa nyt miljoonia?

Pienikin idea voi toimia toivonsäteenä kenelle tahansa yrittäjäksi aikovalle. Vaikka menestys ei aina olekaan taattu, uusien ideoiden keksiminen antaa meille toivoa siitä, että voimme irrottautua nalkuttavasta pomosta ja tunkkaisesta toimistokopista. Ja jos olet onnekas, se tuotesuunnitteluidea, joka pyörii päässäsi juuri nyt, saattaa jopa tehdä sinusta monimiljonäärin.

Mutta tiesitkö, että ideasi ei tarvitse olla liian tekninen tai edes järkevä, jotta siitä tulisi hitti? Itse asiassa on olemassa paljon naurettavia – jotkut jopa suorastaan outoja – miljoonan dollarin ideoita, joista on tullut erittäin menestyksekkäitä.

Jos et ole vakuuttunut, katso seuraavia naurettavia ja out-of-this-theworld-ideoita, jotka tekivät keksijöistään ja sijoittajistaan upporikkaita.

 1. Lucky Break -toivomusluut

Jos et ollut onnekas vuotuisessa taistelussa yhdestä ja ainoasta kalkkunan toivekivestä, Lucky Break Wishbone sopii sinulle täydellisesti. Ken Ahroni on mies tämän tuotteen takana. Hän keksi ajatuksen, kun hän vuonna 1999 perheensä kanssa vietetyn kiitospäivän illallisen aikana näki, kuinka useat ihmiset halusivat saada oman toiveluunsa.

Vuonna 2004 hän päätti sitten lopettaa konsultointiyrityksensä ja perustaa Lucky Break Wishbone Corp. -yrityksen ja aloittaa virallisesti ainutlaatuisten rikkoutuvien muovisten toivekiviensä myynnin. Vain kahdessa vuodessa yritys pystyi tuottamaan lähes miljoonan euron myynnin jakelijoidensa kautta yli 40 osavaltiossa ympäri Yhdysvaltoja.

 1. Keltaiset hymynaamat eli hymiöt

Keltaiset hymynaamat, joiden voitto on arviolta 500 miljoonaa dollaria, on Murray ja Bernard Spainin luomus. He halusivat avata oman uutuuskaupan, joten he päättivät ostaa yksinoikeudet noihin keltaisiin hymiöihin, joita näkee nykyään lähes kaikkialla. He ostivat jopa Have a Nice Day -lauseen, joka tulee sen mukana. He laittoivat nämä sanat ja kuvat kaikkeen, mikä tasoitti tietä 50 miljoonan dollarin nettovarallisuuteen puolentoista ensimmäisen vuoden aikana.

 1. Slap-rannekkeet

Rakastit näitä varmaan jo lapsena. Monilla lapsilla oli niitä viisi tai useampia, jotkut jopa läpsyttelivät niitä kaikkia yhtä aikaa. Slap-rannekkeet ovat Stuart Andrewsin luomus, joka auttoi häntä lyömään jättipotin. Ennen keksintöään Andrews oli vain yksinkertainen ja tavallinen lukion kaupanopettaja. Rannekkeet tuottivat hänelle kuudesta kahdeksaan miljoonaa pelkästään vuonna 1990.

 1. Miljoonan dollarin kotisivu

Tarina Million-Dollar Home Page -sivuston takana on niin out of this world, ettet ehkä edes usko sitä. Se on 21-vuotiaan brittiläisen Alex Tewin luomus. Hän teki kotisivun, jossa hän myi 1MM pikseliä 1 dollarilla kappaleelta. Luomuksensa ohessa hän jopa tavoitti sydämensä kyllyydestä tavoitteenaan käyttää kotisivuja maksaakseen yliopisto-opintonsa. Tew’n hyväntekeväisyysjuttu sai mainostajien huomion, ja reilussa vuodessa sivusto sai myytyä kaikki pikselinsä loppuun.

 1. Snuggie

Snuggien menestyksen todellinen syy oli sen mainoskampanja. Allstar Productsin Scott Boilenin keksintöä Snuggiea mainostettiin naurettavilla infomercial-mainoksilla, joissa esiteltiin perheitä, jotka käyttivät Snuggiea paistaessaan vaahtokarkkeja ja osallistuessaan urheilutapahtumiin. Boilen sanoi, että hän käytti tällaista lähestymistapaa, koska tuote oli jo valmiiksi naurettava, ja sen mainostaminen yhtä naurettavalla tavalla oli täysin järkevää. Lähestymistapa toimi, ja sillä tienattiin yli 200 miljoonaa dollaria.

 1. Joulupukin posti

Joka ikinen vuosi miljoonat ja taas miljoonat lapset ympäri maailmaa kirjoittivat kirjeitä joulupukille toivoen, että hän lähettäisi heille vastauksen. Byron Reese näki tässä markkinassa potentiaalia. Siksi hän päätti käynnistää Santa Mailin vuonna 2002.

Tämän palvelun avulla lapset voivat lähettää kirjeitä pohjoisnavalle. Vanhemmat maksoivat siitä pienen, vain 9,95 dollarin maksun, ja vastineeksi lapset saivat henkilökohtaisen kirjeen suoraan itse joulupukilta. Vuonna 2009 Santa Mail pystyi lähettämään vastauksia noin 300 000 lapselle. Laske itse! Kun jokainen kirje tuottaa 10 dollaria, voit laskea, kuinka paljon Reese pystyi ansaitsemaan tällä palvelulla.

 1. Hullu seinäkävijä

Ken Hakutan äiti ansaitsee tulla mainituksi henkilönä hänen menestyksensä takana, sillä hänhän oli se, joka lähetti Hakutalle kaikkien aikojen ensimmäisen Wacky Wall Walkerin lahjaksi Kiinasta. Koska Hakuta oli ihastunut leluun, joka näyttää kävelevän alas mitä tahansa seinää, johon se heitetään, hän päätti ostaa lelun oikeudet 100 000 dollarilla ja alkoi markkinoida sitä Washingtonissa.

Tuotteen myynti ei alun perin ollut suurta, kunnes Washington Postin toimittaja näki esineen ja kirjoitti siitä artikkelin. Artikkeli synnytti kohua tuotteesta ja auttoi sitä nousemaan yhdeksi kaikkien aikojen parhaista markkinointivillityksistä. Vain muutamassa kuukaudessa tuotteita myytiin yli 240 miljoonaa kappaletta, ja Hakuta tienasi noin 80 miljoonaa dollaria.

 1. Tamagotchi

90-luvusta teki jännittävämmän Tamagotchi, lemmikkieläinsimulaattori, johon niin lapset kuin aikuisetkin rakastuivat. Olihan tämä japanilaisen leluvalmistaja Bandain luomus loistava vaihtoehto oikean lemmikin omistamiselle ja hoitamiselle. Tamagotchia myytiin yli 70 miljoonaa kappaletta – parhaimmillaan yksi Tamagotchi myytiin joka sekunti.

 1. Pet Rock

Gary Dahl on henkilö tämän luomuksen takana. Arvioitu voitto on 15 miljoonaa dollaria vain kuudessa kuukaudessa. Ajatus kiven myymisestä voi olla naurettava. Gary Dahl kuitenkin keksi, miten niitä myydään, ja tienasi miljoonia vain muutamassa kuukaudessa.

Hänestä tuli miljonääri myymällä kiviä vain 3,95 dollarilla heinän päällä. Jokaisesta myynnistä hän sai noin kolme dollaria. Dahl myi kiviä vaivattomina lemmikkeinä, joiden mukana tuli pahvilaatikko ja lemmikin koulutusopas. Näistä kivistä tuli hetkessä hitti, ja ne ovat yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä villityksistä.

 1. iFart-sovellus

Tämän sovelluksen keksi Joel Comm – hän kanavoi sisäistä yläasteikäistä poikaansa luodessaan iFartin. Tämä sovellus tekee puhelimestasi periaatteessa Whoopee-tyynyn. Se on saatavilla 0,99 dollarin hintaan iTunesissa, ja sitä ladattiin monta kertaa sen kahden ensimmäisen viikon aikana. Tähän mennessä Comm on tienannut oman yrityksensä kanssa lähes 400 000 dollaria.

 1. Antennipallot

Sinulla tai vanhemmillasi oli luultavasti jossain vaiheessa tällainen autossasi. Nämä keltaiset, kaikkialla läsnä olevat hymyilevät pallot ovat pysäköintialueiden antennien päällä, mikä teki Jason Wallista rikkaan miehen. Nämä antennipallot saivat inspiraationsa pikaruokaketju Jack in the Boxin mainoksesta vuonna 1997.

Wall teki joitakin malleja antennipalloista ja alkoi myydä niitä paikallisesti autoliikkeiden kautta Kaliforniassa vuonna 1998. Vuoden aikana hän tienasi yli miljoonan euron myyntitulot ja sai joitakin suuria asiakkaita myymään omaa tuotettaan valtakunnallisten ketjujen, kuten Walmartin, kautta. Vuonna 2009 Wallista tuli In-Concept Inc:n toimitusjohtaja ja pääjohtaja.

 1. Flowbee

Tämän hiustenleikkuulaitteen on suunnitellut ja kehittänyt Rich Hunts. Se kiinnitetään pölynimuriin, minkä ansiosta käyttäjä pystyi leikkaamaan hiuksensa vähemmällä sotkulla. Hunts vei Flowbeen myöhäisillan tv-ohjelmaan, ja sen jälkeen hänen tuotettaan on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

 1. Slinky

Richard James keksi Slinkyn. Hän oli laivainsinööri, jonka paikalliset tunsivat kömpelönä. Kun hän pudotti jännitysjousen ja tarkkaili, miten se liikkui lattialla, hän sai idean slinkystä.

Hän julkaisi lelun vuonna 1945, ja ensimmäinen 400 Slinkyn erä myytiin vain yhdeksässä minuutissa. Tähän mennessä Slinky on tuottanut Jamesille 250 miljoonaa dollaria.

 1. Icanhascheezburger.com

Kari Unebasami ja Eric Nakagawa ovat miehet tämän verkkotunnuksen takana, ja arvioitu voitto on kaksi miljoonaa dollaria. Idea luoda kuvatekstejä absurdeihin eläinkuviin alkoi lihavan kissan kuvasta ja päättyi siihen, että Kari ja Eric tulivat miljonääreiksi. Heidän päätavoitteensa oli jakaa pullea kuva, joka sai pariskunnan täristymään seitsemänkymmentäkolmen minuutin naurukohtaukseen lukuisten ihmisten seuratessa. Seurasi sarja kuvia lihavasta kissasta, joka hankkii ”Cheezburgerin”, ja fanit alkoivat pian lähettää luomuksiaan.

Nykyään sivustolla on yli 35 miljoonaa kävijää joka kuukausi ja päivittäin lähetetään yhteensä 8 000 kuvaa. Vuonna 2007 he myivät sivuston kahdella miljoonalla dollarilla Ben Huhille, joka on nykyisin sivuston toimitusjohtaja. Ben loi kuusi sisarsivustoa, sai kirjasopimuksen, ja yritys tienasi noin 500 000 dollaria pelkästään kirjamyynnistä.

 1. Billy-Bob Teeth

Jonah White katseli vuonna 1993, kuinka hammaslääketieteen opiskelija nimeltä Rich Bailey iski tyttöjä käyttämällä rumia tekohampaita. Sitten hän alkoi jutella Baileyn kanssa, joka myöhemmin suostui näyttämään hänelle, miten hampaat oli tehty. Kaksikko lyöttäytyi yhteen ja perusti Billy-Bob Teeth -yrityksen. Tähän mennessä niitä on myyty kaksikymmentä miljoonaa kappaletta, mikä tarkoittaa noin 40 miljoonan dollarin myyntiä.

 1. HeadOn

Sirivision jakeli HeadOnia. Kun sitä levitetään suoraan otsalle, se lievittää päänsärkyä. Kuten monet asiat verkkomaailmassa, HeadOn tuli tunnetuksi sietämättömän ärsyttävän mainoksen ansiosta, joka levisi viraaliksi. Vaikka HeadOn on valmistettu kokonaan vahasta eikä sen takana ole tieteellistä tutkimusta, yli kuusi miljoonaa tuubia myytiin kahdeksan dollarin kappalehintaan.

 1. Beanie Babies

Ty Warner on henkilö Beanie Babiesin takana, joka tuotti hänelle kolmesta kuuteen miljardia dollaria. Konseptina oli täyttää säkki pavuilla, antaa sille korvat ja antaa sille luova nimi. Tuloksena oli suurempi imperiumi kuin Mattel ja Hasbro yhteensä.

Vaikka useimmat pilkkasivat Ty:n vajaatäytteisiä eläimiä ja kutsuivat niitä maantierosvoiksi, vihaajat sammuivat sen jälkeen, kun Atlantan osavaltion ensimmäisessä lelumessussa myytiin 30 000 kappaletta.

Ty Warner perusti oman imperiuminsa ja siitä tuli merkittävä. Hän ei mainostanut tuotteitaan eikä myynyt niitä koskaan suurissa ketjuliikkeissä, kuten Toys ”R” Us:ssa. Tämä teki hänen leluistaan vaikeammin saatavia ja haluttavampia. Tämän lisäksi Ty vetäytyi malleista eläkkeelle sen jälkeen, kun niiden alkuperäiset varastot oli myyty loppuun, mikä teki niistä arvokkaita esineitä.

Beanie Babyn huippuaikana Ty tienasi 700 miljoonaa dollaria vuodessa. Jotkut saattavat kutsua tätä huijaukseksi, mutta keräilyesineiden sarja sai aikaan kaikkien aikojen hulluimman villityksen.

 1. Koosh Ball

Et ehkä ole kuullut Scott Stillingeristä, mutta jossain toimistossasi tai kotonasi on luultavasti yksi hänen luomuksistaan – Koosh Ball. Stillinger keksi Koosh Ball -konseptin, kun hän yritti sitoa kuminauhoja tehdäkseen helpommin pyydystettävän, pienemmän pallon pienille lapsilleen. Hän perusti myös OddzOn Products Inc:n jakelemaan yksinkertaista, pientä lelua, ja vuoden sisällä se lensi pois hyllyiltä, sillä se oli vuoden kuumin lahja.

Hänen yrityksensä laajeni, ja hän myi OddzOnin vuonna 1994 Russ Berrie and Company Incorporatedille, joka on leluvalmistaja, jonka lelujätti Hasbro osti vuonna 1997 100 miljoonalla dollarilla.Linkkejä:
10 uskomatonta tapaa rikastua
10 erilaista tapaa tienata kotoa käsin
Haluatko tienata lisää rahaa kotoa käsin?
Kuinka tienata rahaa netissä?
Kaipaatko lisätuloja?
Mistä rahaa nopeasti?